Home
20 | 04 | 2014
Menu
''DON'' - Demokratija-Organizovanje-Napredak
Obuči sebe da pomogneš drugima II

Projekat " Obuči sebe da pomogneš drugima " koji je Udruženje građana "DON" implementiralo poslijednjih 8 mjeseci na području opštine Novi Grad, je prepoznat kao uspješan i podržan je njegov nastavak. Nastavak projekta je logičkim slijedom nazvan " Obuči sebe da pomogneš drugima II". Projekat smo započeli radnim sastankom i odabirom tima za nastavak implementacije.

 
Muškarci u borbi protiv muškog nasilja nad ženama i djevojčicama

Udruženje građana „DON“ (Demokratija-Organizovanje-Napredak) je u periodu od 25.11.2013. godine do 10.12.2013. godine u sklopu projekta „Obuči sebe = Put do ekonomsko snažne žene“, kojeg realizuje uz podršku FIGAP programa, promovisalo kampanju „Bijela vrpca“ – „Muškarci u borbi protiv muškog nasilja nad ženama“. Kampanja je promovisana na edukacijama, sastancima po mjesnim zajednicama, okruglom stolu, prilikom davanja izjava za medije i sl. Na početku svake od aktivnosti ovog projekta je, muškarac kordinator projekta, noseći bijelu vrpcu i djeleći promotivne materijale kampanje, skretao pažnju na tradicionalno prikrivanje problema nasilja nad ženama, na ovim područjima i sugerisao na načine prijavljivanja eventualnih slučajeva zlostavljanja u njihovim porodicama, komšiluku i slično.

Fotografije možete pogledati OVDJE

 
Završena akcija "Dobro je biti dobar"

Poštovani sugrađani, dragi volonteri DON-a, 

Zahvaljujemo se u ime Udruženja DON za nesebičan angažman i volontiranje u trgovačkim centrima. U akciji je u tri dana učestovalo 172 volontera, čiji nesebični angazman je doprinio prikupljanju i pakovanju paketića za djecu, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im omoguće iste.

HVALA svima, ovih dana obradovaćemo čak 667 mališana u našem gradu putem distribucije u velikom broju mjesnih zajednica. Svim našim dragim sugrađanima koji su donirali neki od proizvoda, od srca se zahvaljujemo u ime onih zbog kojih smo akciju i organizovali, kao i svih Volontera i osoblja "DON"-a..

Ova aktivnost provodi se u okviru projekta “Građanski centar” koji finansira Evropska unija kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013.

Fotografije možete pogledati OVDJE 

 

 

 
Održan Sajam građanskog centra

U periodu od 27.12 do 30.12.2013 godine Građanski centar Prijedor organizovao je prvi Novogodišnji izložbeni sajam u Prijedoru. Na sajmu su izloženi ručni radovi i suveniri Udruženja građana ( UŽ" Rudarke" Ljubija, UŽ "Lipa") i pojedinaca, kao i suveniri Građanskog centra UG "DON".

Ova aktivnost provodi se u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska unija kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007 - 2013.

Fotografije možete pogledati OVDJE

 

 

 
Humanitarna akcija "Dobro je biti dobar"

Humanitarna akcija "Dobro je biti dobar"

Udruženje građana „DON“ u okviru Gradjanskog centra,  je danas pokrenulo  novogodišnju humanitarnu akciju pod nazivom „DOBRO JE BITI DOBAR“, u kojoj uz nesebičnu podršku oko stotinu naših volontera i podršku tržnih centara u Prijedoru (BINGO, ROBOT, KONZUM, INTEREX i MERCATOR),  prikuplja hranu, slatkiše, i higijenske potrepštine za siromašnu djecu našeg grada. 

Pozivamo naše sugrađane da se kao i ranijih godina, u skladu sa mogućnostima, pridruže akciji i kupovinom ovih proizvoda pomognu prikupljanju novogodišnjih paketića za socijalno ugrožene porodice, kako bi ih za predstojeće novogodišnje praznike obradovali i omogućili im da i oni osjete novogodišnji duh.
Humanitarna akcija “DOBRO JE BITI DOBAR” traje od 27.12. do 29.12.2013. godine.

Ova aktivnost provodi se u okviru projekta “Građanski centar” koji finansira Evropska unija kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013.

Fotografije možete pogledati u galeriji

 

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 6 od 38
Linkovi
Online
Imamo 6 gostiju na mreži
Broj posjeta