Home
28 | 07 | 2014
Menu
''DON'' - Demokratija-Organizovanje-Napredak
Zatvoren"Kamp dječijih osmijeha 2014"

U periodu 7-11 april 2014 održan je Kamp dječijih osmijeha na Mrakovici. Učesnici kampa, 100 učenika 4 osnovne škole iz Prijedora: OŠ Branko Ćopić-Prijedor, OŠ Vuk Karadžić-Omarska, OŠ Petar Kočić-Prijedor, OŠ Kozarac-Kozarac, OŠ Mladen Stojanović-Ljubija. Pored učenika učesnici su bili domaći i strani volonteri koji su bili zaduženi za brigu o učenicima i održavanje kreativnih radionica.

Tokom kampa održane su 4 kreativne radionice:

-Sportske aktivnosti – fudbal, odbojka, badminton, igre bez granica

-Kreativne radionice – izrada nakita, izrada predmeta od gline, slikanje,

-Muzičko plesna radionica, mala škola manekenstva, dramska itd.

-Ekologija i snalaženje u prirodi – osnove i značaj ekologije, izviđačke i planinarske vještine

Novinarska radionica – izrada „zidnih novina“, kurs fotografije

Na Otvoreni dan u četvrtak, 10.04.2014. predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, prestavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, predstavnici Arcelor Mittala kao i mnogi drugi gosti i roditelji su posjetili učenike i volontere u "kampu dječijih osmijeha 2014" na Mrakovici.

Petog dana "Kamp dječijih osmijeha 2014" ušao je u svoju završnicu. Prelijepo druženje, nova prijateljstva i nova saznanja doživjela su svoj vrhunac u prezentaciji svega naučenog u radionicama saobraćaja, sporta, 1. pomoći, manekenstva i kreative. Uručene su zaslužene zahvalnice, pokloni i nagrade. Izabrali smo mistera i miss kampa i naučili još po nešto o stranim zemljama , ali i o našoj BiH.

Fotografije možete pogledati u galeriji.

 
Otvoren Kamp dječijih osmijeha 2014

07. aprila 2014 godine, na Mrakovici je otvoren "Kamp dječijih osmijeha 2014. godine". Nakon što su se djeca iz 4 škole Prijedorske regije smjestila u hotel Monument predstavili su im se domaći i strani volonteri, kao i koordinatori koji će se zabavljati ali i raditi sa djecom 5 dana koliko kamp i traje. Udruženje "DON" već treću godinu za redom je organizator kampa a projekat prodržava fondacija ArcelorMittal.

Fotografije možete pogledati u galeriji.

 
„Kamp dječijih osmijeha 2014“

Nakon uspješno implementiranog ''Kampa dječijih osmijeha 2012'' i ''Kampa dječijih osmijeha 2013'', Udruženje građana ''DON'' Prijedor uz finansijsku podršku ArcelorMittal Fondacije Prijedor, treću godinu za redom organizuje ''Kamp dječijih osmijeha 2014''na planini Kozari, sa ciljem doprinosa razvoju turističke ponude planine Kozare primjenom novih oblika i metoda učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti.

Učešćem u ovogodišnjem Kampu  obuhvaćeni su učenici i nastavno osoblje četiri osnovne škole sa područja grada Prijedora (OŠ „Kozarac“ Kozarac, OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, OŠ „Petar Kočić“ Prijedor i OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija).

Poučeni pozitivnim reakcijama svih učesnika kampa od prethodne dvije godine (djece, nastavnika i direktora škola), želja nam je da nastavimo da promovišemo školu u prirodi kroz interaktivne pristupe i boravak djece u prirodi.

Radom u kampu  obuhvaćeno je po 25 učenika iz četiri ciljane škole (ukupno 100 djece) uzrasta  četvrtog razreda, 8 animatora/voditelja radionica, 8 volontera i 5 učitelja koji će nadgledati i pomagati rad radionica, u cilju razvijanja kreativnih sposobnosti mladih i socijalizacije mladih različitih multietničkih grupa.

Učenici će u jutarnjim časovima raditi sa svojim učiteljima po programu rada škole u prirodi Ministarstva prosvjete i kulture RS, a u popodnevnim časovima će učestvovati u kreativnim radionicama, sportskim, manekenstvu, učiti o saobraćaju i prvoj pomoći.

Kamp se ove godine organizuje u periodu od 07.04.2014. do 11.04.2014. godine.

 
Edukacija: izrada suvenira i ukrasa od stakla i sušenog cvijeća u Novom Gradu

Dana 14,17,21 i 24.03.2014. u sklopu projekta ”Obuči sebe da pomogneš drugima II“ koji se provodi na području Novog Grada,  održana je edukacija za nezaposlena lica sa područja Opštine na temu  Polaznice su usvojile tehniku dekupage na staklu, crtanje na staklu, presovanje cvijeća, izrada svatovskih maramica i ukrasa, izrada ukrasnih vazni od sušenog cvijeća, tehnika špagom i drugo. „Novi Grad je oduvijek bio pogranično mjesto kroz koji su prolazili turisti. Smatram da ove tehnike mogu pokrenuti novi pravac izrade ručnih radova, da se njime može obogatiti turistička ponuda grada i tako privući veći broj gostiju. Želim da građanima šireg područja pokažemo da mala, dobro obučena grupa žena može pokazati obilje bogatstva i kulturnog nasleđa Krajine.“ Riječi su Milje, predsjednice Udruženja žena „Zlatne ruke“.

Projekat “Obuči sebe da pomogneš drugima II” realizuje se u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III LOD III“  kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura u Novom Gradu.

  Fotografije možete vidjeti OVDJE

 
Radionice decoupage-a i pirografije u Novom Gradu

U sledećim terminima, 22, 23, 27, i 30. 01, 24. i 28.02.2014. u sklopu projekta ”Obuči sebe da pomogneš drugima II“ koji se provodi na području Novog Grada,  održaa je edukacija za nezaposlena lica sa područja Opštine na temu  „Izrada suvenira i ukrasa od drveta, decoupage i pirografija“, koja je izazvala naročitu pažnju grupe. Do sada nisu imale prilku da se upoznaju sa ovim tehnikama koje mogu zasigurno pomoći da se dio polaznika trajno opredjeli za njih. „Žao mi je što do sada nisam ni čula za pirografiju, a pomoću nje sam u stanju da u potunosti iskažem svoja osjećanja, i sigurna sam da ću se u budućem radu daleko više posvetiti baš ovoj tehnici“, kazala je Gorana. „Naročito me raduje što su za nju zainteresovana i moja djeca kao i njihovi drugari. Već su sebi napravili zidni sat sa likom Miki Mausa, a trenutno rade lik Nikole Tesle i Filipa Višnjića. Planiraju da u školi pokrenu ovaku sekciju “.

Projekat “Obuči sebe da pomogneš drugima II” realizuje se u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III LOD III“  kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura u Novom Gradu.

 

Fotografije možete vidjeti OVDJE

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 7 od 43
Linkovi
Online
Imamo 8 gostiju na mreži
Broj posjeta