Home
21 | 04 | 2014
Menu
''DON'' - Demokratija-Organizovanje-Napredak
Kreativna radionica Građanskom centru

U Građanskom Centru u Prijedoru i dalje nastavljamo da obučavamo i edukujemo naše članove u izradi suvenira. Još jedna odlična grupa članova učestvovala je na radionici 07.11.2013.  Kreativne radionice  provode se u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska Unija u sklopu IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013.

 Fotografije mozete pogledati OVDJE

 
Drugi sastanak projektnog tima Hrvatska – BiH

Drugi sastanak projektnog tima Hrvatska - BiH održan 08.11.2013 godine u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska Unija u sklopu IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013. Radnom sastanku su prisustvovali predstavnici tima iz Hrvatske - Udruga IKS, Petrinja, predstavnici tima iz Bosne i Hercegovine - Udruženje "Ključ budućnosti" iz Ključa i UG "DON" iz Prijedora.

 

Fotografije možete pogledati OVDJE
 
Održan okruli sto u Novom Gradu

Danas je u  u prostorijama Doma zdravlja u Novom Gradu održan  okrugli sto na temu: Važnost razvoja neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih i razvijanja mreže socijalne zaštite kroz jačanje međusektorske saradnje institucija i NVO-a“,

            Udruženje građana „DON” realizovalo je aktivnosti u okviru projekta „Obuči sebe da pomogneš drugima” sa ciljem edukacije nezaposlenih lica o kućnoj njezi i pomoći starim i iznemoglim osobama. Aktivnosti su provođene u periodu od sedam mjeseci, uz saradnju sa Opštinom Novi Grad, Domom zdravlja, Centrom za socijalni rad i Zavodom za zapošljavanje, čiji su predstavnici i ovom prilikom bili aktivni učesnici. Obuku o gerontologiji i pomoći starim i nemoćnim licima uspješno je završilo 16 nezaposlenih osoba, kojima su ovom prilikom uručene  potvrde o završenoj obuci. Na okruglom stolu se razgovaralo o iskustvima i mogućnostima koje nudi neformalno obrazovanje u cilju stvaranja boljih uslova za zapošljavanje, kao i o značaju prekvalifikacija i dokvalifikacija shodno potražnji sa tržišta. 

   Prihvaćeni zaključci su

-projekat je u potpunosti ispunio očekivanje, te ga kao primjer dobre prakse treba primjenjivati u drugim sredinama,

-uspostaviti bolju saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju dobijanja adekvatnih diploma koje će zainteresovanim omogućiti veću konkurentnost na trežištu rada.

  Projekat „Obuči sebe da pomogneš drugima“ se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a u saradnji sa Opštinom Novi Grad.

 

       Fotografije možete pogledati OVDJE

 
Kreativna radionica u Građanskom centru

U Građanskom Centru u Prijedoru i dalje nastavljamo da obučavamo i edukujemo naše članove u izradi suvenira. Još jedna odlična grupa članova na radionici 29.10.2013 radila je na izradi ukrasnih flaša i tegli sa špagom i decoupage tehnikom. Prelijepe flaše za likere, rakiju, vino, kao i teglice za začine, raznorazne sitnice i ostalo možete da pogledate u našem albumu, ali i da dođete u Građanski centar u Prijedoru i pogledate sve suvenire ko je smo do sad napravili na našim kreativnim radionicama koje se provode u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska Unija u sklopu IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013.

 Fotografije mozete pogledati OVDJE

 
Građanski centar na „PEKMEZIJADI“U subotu, 26.10. 2013. održana je dvanaesta, već tradicionalana Manifestacija „Pekmezijada“ u Ključkoj mjesnoj zajednici Sanica. Manifestacija je bila jako posjećena,sa velikim brojem, štandova sa domaćim proizvodima zdrave hrane, suvenira te bogatom gastronomskom ponudom tradicionalno pripremljene hrane, te kulturno – umjetničkim programom.

Projekat „ Gradjanski centar“koji finansira EU kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - BiH 2007-2013, bio je relevantno predstavljen na Manifestaciji, Naime članice, građanskog centra iz Prijedora i Ključa, su upriličile izložbeno – prodajne štandove, proizvoda „Suvenir radionice“. Štandovi su bili veoma posjećeni i posjetioci su se sa velikim interesom, raspitivali za detalje, kako projekta, tako načina realizacije radionica.Dobar dio asortimana su posjetioci kupili, a prihod od prodanih proizvoda će dobro doći za nabavku novog repromaterijala za radionice. Za projekat je takodje, vladao veliki medijski interes., prisutnih predstavnika medija.

 

Fotografije možete pogledati OVDJE

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 10 od 38
Linkovi
Online
Imamo 3 gostiju na mreži
Broj posjeta