Home
02 | 08 | 2014
Menu
''DON'' - Demokratija-Organizovanje-Napredak
Održan okruli sto u Novom Gradu

Danas je u  u prostorijama Doma zdravlja u Novom Gradu održan  okrugli sto na temu: Važnost razvoja neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih i razvijanja mreže socijalne zaštite kroz jačanje međusektorske saradnje institucija i NVO-a“,

            Udruženje građana „DON” realizovalo je aktivnosti u okviru projekta „Obuči sebe da pomogneš drugima” sa ciljem edukacije nezaposlenih lica o kućnoj njezi i pomoći starim i iznemoglim osobama. Aktivnosti su provođene u periodu od sedam mjeseci, uz saradnju sa Opštinom Novi Grad, Domom zdravlja, Centrom za socijalni rad i Zavodom za zapošljavanje, čiji su predstavnici i ovom prilikom bili aktivni učesnici. Obuku o gerontologiji i pomoći starim i nemoćnim licima uspješno je završilo 16 nezaposlenih osoba, kojima su ovom prilikom uručene  potvrde o završenoj obuci. Na okruglom stolu se razgovaralo o iskustvima i mogućnostima koje nudi neformalno obrazovanje u cilju stvaranja boljih uslova za zapošljavanje, kao i o značaju prekvalifikacija i dokvalifikacija shodno potražnji sa tržišta. 

   Prihvaćeni zaključci su

-projekat je u potpunosti ispunio očekivanje, te ga kao primjer dobre prakse treba primjenjivati u drugim sredinama,

-uspostaviti bolju saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju dobijanja adekvatnih diploma koje će zainteresovanim omogućiti veću konkurentnost na trežištu rada.

  Projekat „Obuči sebe da pomogneš drugima“ se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a u saradnji sa Opštinom Novi Grad.

 

       Fotografije možete pogledati OVDJE

 
Kreativna radionica u Građanskom centru

U Građanskom Centru u Prijedoru i dalje nastavljamo da obučavamo i edukujemo naše članove u izradi suvenira. Još jedna odlična grupa članova na radionici 29.10.2013 radila je na izradi ukrasnih flaša i tegli sa špagom i decoupage tehnikom. Prelijepe flaše za likere, rakiju, vino, kao i teglice za začine, raznorazne sitnice i ostalo možete da pogledate u našem albumu, ali i da dođete u Građanski centar u Prijedoru i pogledate sve suvenire ko je smo do sad napravili na našim kreativnim radionicama koje se provode u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska Unija u sklopu IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013.

 Fotografije mozete pogledati OVDJE

 
Građanski centar na „PEKMEZIJADI“U subotu, 26.10. 2013. održana je dvanaesta, već tradicionalana Manifestacija „Pekmezijada“ u Ključkoj mjesnoj zajednici Sanica. Manifestacija je bila jako posjećena,sa velikim brojem, štandova sa domaćim proizvodima zdrave hrane, suvenira te bogatom gastronomskom ponudom tradicionalno pripremljene hrane, te kulturno – umjetničkim programom.

Projekat „ Gradjanski centar“koji finansira EU kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska - BiH 2007-2013, bio je relevantno predstavljen na Manifestaciji, Naime članice, građanskog centra iz Prijedora i Ključa, su upriličile izložbeno – prodajne štandove, proizvoda „Suvenir radionice“. Štandovi su bili veoma posjećeni i posjetioci su se sa velikim interesom, raspitivali za detalje, kako projekta, tako načina realizacije radionica.Dobar dio asortimana su posjetioci kupili, a prihod od prodanih proizvoda će dobro doći za nabavku novog repromaterijala za radionice. Za projekat je takodje, vladao veliki medijski interes., prisutnih predstavnika medija.

 

Fotografije možete pogledati OVDJE

 
Izrada suvenira od stakla

Još jedna grupa članica Građanskog centra prisustvovala je radionici izrade suvenira na staklu koja se provodi u Građanskom centru u UG "DON" u Prijedoru,u okviru projekta "Građanski centar" koji finansira Evropska Unija kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska Bosna i Hercegovina 2007-2013. Radionica je održana 24.10.2013 godine, a druženje se nastavlja i 25.10.2013 godine.

Fotografije možete pogledati OVDJE

 
Decoupage tehnika III

10.10 i 11.10. 2013 godine, u Građanskom centru u UG "DON"održana je još jedna u nizu radionica decoupage tehnike. Vrijedno smo radili na uljepšavanju ramova za slike, pločica, kašika,kutija i tacni a ujedno smo se i lijepo družili. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruze u kreativnim radionicama koje slijede.

Projekat "Gradjanski centar" UG "DON" u Prijedoru finansira EU u okviru IPA programa međugranične saradnje Bosna i Hercegovina - Hrvatska 2007-2013.

Fotografije možete pogledati OVDJE

 
« PočetakPrethodna11121314151617181920SledećaKraj »

Strana 16 od 44
Linkovi
Online
Imamo 2 gostiju na mreži
Broj posjeta