Home Naslovna
22 | 07 | 2014
Menu
''DON'' - Demokratija-Organizovanje-Napredak

Volonteri DONa, treći dan (17 juli 2014) čiste poplavljena područja u Šamcu i Domaljevcu.

Projekat se implementira u okviru UN programa za ublažavanje posljedica od poplava u Bosni i Hercegovini, a finansiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške.

Fotografije možete pogledati u galeriji

 

Organizovani volonterski Kamp za pomoć poplavljenim područjima u Domaljevcu. 10 volontera Udruženja “DON” provelo je prethodna dva dana u čišćenju dječijeg vrtića u Domaljevcu.

 

Projekat se implementira u okviru UN programa za ublažavanje posljedica od poplava u Bosni i Hercegovini, a financiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške.

 

Fotografije možete pogledati u galeriji.

 

 

 

 

Jutros je dvadeset volontera Lokalnog volonterskog servisa koji djeluje pri Udruženju „DON“ krenulo put prvih organizovanih volonterskih Kampova za pomoć poplavljenim područjima u Šamac i Domaljevac. Omladinci našeg grada u pomenutim opštinama radiće na čišćenju i uređenju dječijih vrtića, igrališta, škola, doma zdravlja i na drugim lokacijama shodno potrebama sa terena. Za potrebe sedmodnevnog čišćenja i uređenja ovih prostora, obezbjedili smo dovoljnu količinu alata i druge neophodne opreme koja je zajedno sa određenom količinom hrane i druge humanitarne pomoći jutros krenula put Šamca i Domaljevca.

 U stalnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih uprava ove dvije Opštine/Općine, „ DON“ je definisao i druge vidove pomoći u opremanju pomenutih prostora. Nakon faze čišćenja i uređenja, „DON“ sprema pomoć u opremanju igrališta i prostora za mlade u Šamcu te nabavlja opremu za potrebe Dječijeg vrtića u Domaljevcu. Podršku za organizovanje ova dva volonterska Kampa i nabavku opreme „DON“ je obezbjedio u okviru UN programa za ublažavanje posljedica od poplava u Bosni i Hercegovini, a finansiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške. 

Za više informacija obratite se u Udruženje „DON“ na telefonske brojeve 052/231-155, 232-155, kontakt osoba Željko Marić.

 

Organizovani volonterski Kamp za pomoć poplavljenim područjima u Šamacu. 10 volontera Udruženja “DON” provelo je prethodna dva dana u čišćenju parka u Šamcu.

 

Projekat se implementira u okviru UN programa za ublažavanje posljedica od poplava u Bosni i Hercegovini, a finansiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške.

 


Fotografije možete pogledati u galeriji.

 

Posljedice majskih poplava još uvijek nisu sanirane u većini Opština/Općina u Bosni i Hercegovini, za šta su im prije svega potrebni ljudi. Udruženje „DON“ svoje aktivnosti u narednih mjesec dana usmjerava na pomoć poplavljenim područjima organizujući volonterske kampove. Na poziv „DON-a“, pod pokroviteljstvom UN programa za ublažavanje posljedica od poplava u Bosni i Hercegovini, a finansiran je od strane Vlade Kraljevine Norveške, dvadeset volontera 15.07.2014. u 8.00 časova ispred prostorija „DONa“ u ulici Miloša Obrenovića 18a,  kreće   ka Domaljevcu i Šamcu.

Angažovani volonteri će u narednim danima raditi na uređenju vrtića, školskih objekata, dječijih igrališta u pomenutim Opštinama/Općinama. Za potrebe sanacije i dovođenja u funkciju pomenutih objekata obezbjeđena su sredstva za nabavku dijela opreme koja je stradala u poplavama.

Za više informacija obratite se u Udruženje „DON“ na telefonske brojeve 052/231-155, 232-155, kontakt osoba Željko Marić.

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 43
Linkovi
Online
Imamo 4 gostiju na mreži
Broj posjeta